top of page

Slediti samostojnosti - humanitarno društvo StanislaV

823566.max-1280x1280.jpg

 

SLEDITI SAMOSTOJNOSTI

Plave/SV: 30. 09. 2020

Se sprašujete, ali ste programirani ali sužnji sodobnega časa? Oboje ste, zato nimate časa zase, za družino, za svoje bližnje. Okolici dokazujete pripadnost in se ji podrejate z izgovorom, da drugače se ne da živeti oziroma preživeti. Zmota ali realnost je to, da smo samostojna bitja, ki se združujemo in sodelujemo, da izpolnjujemo namen bivanja in življenja na tej zemlji.

A kot vemo, se je treba podrejati, da sploh živimo v obstoječem sistemu, saj drugače ne gre, boste rekli. To sem mislil tudi sam po dolgem suženjstvu v sistemu sedanjega načina življenja. Do stadija, ko sem izgoreval, ugajal drugim, se jim podrejal, izgubljal energijo, smisel življenja, do razočaranja nad družino, prijatelji, delodajalci, z nasveti drugih, ki so mi spontano vsiljevali svoj način življenja, kot da je edini pravi in edini možen za preživetje.

V stiski spoznaš prijatelje, pravijo, kar je tudi res. Sam sem to preizkusil in se osamil, a ne od življenja, le umaknil sem se ljudem, ki se »slinijo«, kako so »in« in kakšni prijatelji so, da brez njih ni življenja … Nato pa spoznaš, da te je celo država zasužnjila, da lahko s tvojim denarjem izpeljuje nekatere projekte, ki se zdijo sporni, a moraš molčati, da si »in« in da ne izstopaš iz povprečja kot ugleden državljan (suženj).

Dokazujete in objavljate vaše uspehe na javnih omrežjih, kot da to koga zanima, saj nihče nima čas spremljati vas, ker mora tudi on kot vi vse objaviti v javnosti.

Stalno ste zasuti s podatki, ki vas spravljajo v suženjsko past, kjer vedno bolj tonete in obupujete nad življenjem, družino in okolico.

HDS pripravlja program, s pomočjo katerega naj bi ponovno zaživeli in našli vaš smisel življenja, ki bi vas povezal z družino, prijatelji, sodelavci, okoljem.

V kolikor ste pripravljeni, se nam pridružite, da bomo skupaj ustvarjali novo verzijo življenja, ki bo za vas spontana in vam bo dala smisel bivanja na zemlji.

Vaš namen bivanja je, da ste samostojni in neodvisni od drugih, skupaj pa tvorimo celoto, ki je homogena in ima smisel bivanja in ustvarjanja. Je to mogoče? Je, če prisluhnete vašemu jazu oziroma srcu, ki vam narekuje tempo in način življenja, da ste vsak dan posebej v harmoniji z okolico.

Ustvarjamo skupnost, ki bo to dokazala in živela v bodočem času novih sprememb in novega načina življenja.

Pridružite se nam!
Predsednik HDS, Stanislav Valentinčič

bottom of page